Om Crafty Ponies

For 30 år siden får Karen en god idé. Karens egne børn elsker ponyer og savner noget de kan lege med. Hun driver en rideskole og stutteri i det hyggelige Hebden Bridge i West Yorkshire, og hun mangler noget, der kan lære børnene om ponyer i tillæg til undervisningen. Karen er kreativ og laver sin første udgave af Crafty Pony på sin symaskine. Hertil laver hun miniature udstyr og finder hurtigt ud af, at børnene elsker konceptet med de bløde ponyer og tilhørende udstyr. 

Læringen er god for børnene. Nu kan de sidde i ro og mag og lære at sætte hovedtøjet på, rense hove samt sadle ponyen op. Alt sammen i trygge rammer hvor de ikke samtidigt skal håndtere en bevægelig og ikke samarbejdende pony. Børnene tager produkterne til sig, og snart producerer Karen sin første serie Crafty Ponies i form af sy-sæt, så man selv kan skabe sin pony. 

I dag er sy-selv ponyerne blevet til færdige tøjdyrsponyer, og udstyret er opgraderet og fremstillet hos en lokal samarbejdspartner. Alle produkter har egen instruktionsbog på et sprog som børnene forstår og med masser af illustrationer. I 2015 vandt Karen prisen for "Creative Play of the Year", og Crafty Ponies er stadig at finde i Hebden Bridge, og i Holland, Tyskland, Belgien samt nu Danmark.